top of page

Samen Sterker:
Mediation voor Verbinding

We komen allemaal in ons leven voor uitdagende gesprekken en conflictsituaties te staan. Het vermogen om duidelijk te communiceren en actief te luisteren is dan van onschatbare waarde. Het creëren van een veilige ruimte waarin zowel jij als de ander vrijuit kunnen spreken en waar jullie verhaal echt gehoord wordt, is cruciaal.

Mijn begrip van mediation komt voort uit persoonlijke ervaring. Ik herken dit diep omdat ik zelf heb geworsteld om mijn gedachten helder te uiten in belangrijke momenten. Ik kan me nog goed herinneren hoe ik vastliep, vechtend om te zeggen wat voor mij het belangrijkst was.

Op die momenten verlangde ik naar begeleiding, iemand aan mijn zijde die ons kon helpen om te begrijpen wat ons tegenhield en los te laten wat ons vasthield.

De gevoelens van machteloosheid en isolatie overweldigden me.

Als we toen met begrip naar elkaar hadden geluisterd, hadden we een nieuw verhaal kunnen schrijven voor ieder van onze eigen toekomst en veel leed bij onszelf en onze kinderen kunnen voorkomen.

 

Deze persoonlijke ervaring drijft mijn inzet voor mediation aan. Ik weet uit eigen ervaring hoeveel verschil het kan maken wanneer er iemand is die je door deze moeilijke momenten leidt, met begrip en empathie.

FvdS_074_Hester_9379.jpg

Samen op Weg naar Oplossingen

 • Ben je verstrikt geraakt in een conflict of worstel je met een ernstig meningsverschil?

 • Zoek je naar een acceptabele oplossing voor een langdurig persoonlijk geschil?

 • Ervaar je een arbeidsconflict of een escalerend meningsverschil dat aandacht behoeft?

 • Verlang je naar evenwicht in een (echt)scheidingsprocedure?

 • Heb je de behoefte om je eigen verhaal en emoties vrijelijk te uiten?

 • Verlang je naar een onpartijdige begeleider tijdens juridische procedures, om ervoor te zorgen dat alles eerlijk verloopt?

 • Wil je dat er met empathie wordt geluisterd naar alle betrokken partijen?

 • Zit je al lange tijd vast in een situatie waarin je verandering wilt aanbrengen?

 • Dreigen uiteenlopende perspectieven je relatie met je partner of bedrijf te verstoren?

 • Hoop je op een resolutie van kwesties en het herstel van relaties?

Narratieve Mediation 

Voor een betere
Samenwerking, Relatie, en/of (Echt)Scheiding 

Narratieve mediation is een conflict bemiddelings benadering die zich richt op de verhalen die mensen vertellen over hun conflicten.

In plaats van te focussen op schuld of gelijk, moedigt het betrokkenen aan om hun verhalen te delen, begrijpen en opnieuw vorm te geven.

Onder leiding van een mediator verkennen deelnemers hun perspectieven en emoties, herzien ze hun narratieven en creëren ze nieuwe verhalen die ruimte bieden voor begrip en oplossingen.

Dit proces niet alleen conflictoplossing, maar ook persoonlijke groei en positieve verandering in relaties mogelijk maakt.

Narratieve mediation maakt gebruik van de kracht van verhalen om conflicten te transformeren en een positieve toekomst te bevorderen.

Ik bied de helpende hand om jullie samen te leiden naar effectieve communicatie. Laten we een omgeving creëren waarin begrip groeit, waardoor de basis wordt gelegd om samen te bouwen aan een nieuw verhaal - een gedeelde of individuele toekomst.

vlinder open.jpg

Ontdek de Weg naar Verandering 

 1. ​Gratis 15-minuten Intakegesprek: Begin met een kort, vrijblijvend gesprek. Ik stel vragen en jij voelt of er een klik is. Dit is kosteloos.

 2. Uitgebreide Eerste Sessie (1,5 uur): Hier duiken we in jullie vraagstuk. Dit gesprek is individueel met iedere partner. Dit vormt de basis voor het inschatten van het benodigde aantal sessies. Hier zijn kosten aan verbonden.

 3. Bouwen aan Wederzijds Vertrouwen: Succes vraagt om vertrouwen. Als we samen jullie doelen willen bereiken, is vertrouwen cruciaal.

 4. Mijn Unieke Aanpak: Ik werk met narratieve mediation, waarbij de verhalen van de betrokken partijen worden onderzocht en alternatieve perspectieven worden gezocht voor dominante conflictverhalen. Zo heb ik als coach mijn eigen effectieve aanpak ontwikkeld.

bottom of page