top of page
FvdS_064_Hester_4398_75dpi.jpg

Mijn verhaal

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan..

 

Ik ben opgegroeid op een melkveebedrijf. En die afkomst verloochent zich niet. Het platteland blijft trekken en ik heb nog steeds iets met de agrarische sector. Ook na al die jaren waarin ik heel andere dingen deed. Ik gebruik mijn eigen loopbaan graag als voorbeeld van hoe je op verschillende momenten in je leven verschillende keuzes maakt. En dat dat niet betekent dat je niet trouw bent aan jezelf.

 

Tien jaar geleden nam ik een besluit dat mijn leven veranderde. Na ruim een kwart eeuw scheidde ik van mijn man, waarmee er ook een eind kwam aan de maatschap die ik met hem had. Ik ruilde een akker- en pluimveebedrijf in voor een winkel in mode en wonen in Lemmer.

 

Identiteit

De eerste tijd was zwaar. Ik wist dat ik de juiste keuze had gemaakt. Maar het was geen makkelijke keuze. Als agrariër ontleen je je bestaan en je identiteit aan je bedrijf en bovendien was ik ook ECHT boerin. Ik moest mezelf opnieuw uitvinden.

 

Die zoektocht bracht mij de winkel, waarin ik ook mijn passie voor kleur, mode, interieur en het werken met mensen kwijt kon. Daarnaast ben ik me gaan ontwikkelen als trainer en coach. Ik had ervaren dat veranderen kan en dat gun ik ook anderen. Na zeven jaar verkocht ik mijn winkel om mij te richten op mijn nieuwe bedrijf Hester Rijpkema Coaching en Mediation

 

Terug aan de boerenkeukentafel

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Het is niet toevallig dat mijn expertise in het begeleiden van veranderprocessen bij ondernemers mij terugbrengt aan de boerenkeukentafel. Want waar kan ik mijn kennis, levenservaring en mijn Friese nuchterheid beter combineren dan op een pleats.

 

Lef
Ik help een ieder die willen veranderen, maar denken dat dat in hun situatie niet mogelijk is. Ondernemers of Agrariërs die zich moedeloos en machteloos voelen, maar ook weten dat het anders en beter kan. En die de moed hebben om iets met dat gevoel te doen; die de stilte aan de keukentafel willen doorbreken en weer woorden vinden voor wat ze werkelijk willen.

 

Veranderen vraagt lef. Een oplossing wordt nooit eigen, als je niet eerst het probleem erkent en omarmt. De kunst is om je te verbinden met de verandering en te ontdekken op welk gebied jij het verschil wilt maken. Als je inziet hoe je van betekenis wilt zijn voor jezelf en voor anderen, kun je staan voor de keuzes die je maakt.

OPLEIDINGEN

  • 2023 Professioneel Systemisch Opsteller

  • 2023 Vertrouwenspersoon.

  • 2022/2023 Basisopleiding Mediation.

  • 2021/2022 Systemische Pedagogiek 

  • 2015/2016 NLP Train the Trainer

  • 2013/2014 Master Systemisch Werk SMDM 

  • 2010/2011 Basis Systemisch Werk

  • 2012/2013 Total Coaching II & NLP Master Practitioner

  • 2009/2010 Total Coaching I & NLP Practitioner

FvdS_068_Hester_4409_75dpi.jpg

Wil je met mij kennismaken?

Maak nu gebruik van een GRATIS online kennismaking gesprek van 15 minuten!

bottom of page