top of page
FvdS_064_Hester_4398_75dpi_edited.jpg

Deze website is bijna klaar.
Nog even geduld.

Kun je nu niet wachten, neem dan contact met mij op via onderstaande knop.

Agrarische coaching

Boer zijn is meer dan een baan

 

Een agrarische bedrijf is geen gewoon bedrijf. Als boer of boerin doe je de deur naar je werk nooit dicht. Het zit in je en gaat overal met je mee. Vaak is het al met de geboorte meegegeven en werk je niet alleen voor jezelf maar voel je ook verantwoordelijkheid naar generaties die je voorgingen of die na je komen.

 

Daar komt bij dat de agrarische sector in het centrum staat van een aantal maatschappelijke ontwikkelingen. Regels veranderen voortdurend. Daardoor kun je het gevoel krijgen dat de keuzes voor je worden gemaakt en dat je weinig controle hebt.

 

Probeer in die ingewikkelde combinatie van invloeden nog maar eens je hoofd en hart verbonden te houden, zodat je keuzes kunt maken waar jij je goed bij voelt. Het is niet raar als je daarbij wat hulp van buiten kunt gebruiken. Als dochter van een melkveehouder en oud-boerin ken ik de spagaat die je als agrariër kunt ervaren. Dat praat wel zo makkelijk.

 

Dus:

  • Heb je het idee dat jullie bedrijf op een kruispunt staat en twijfel je over de richting die je in wilt slaan?

  • Valt het bij jullie aan de keukentafel ook te vaak stil, omdat je letterlijk en figuurlijk sprakeloos bent?

  • Vraag je je regelmatig af of je nog wel verder wilt als boer of boerin?

  • Heb je een opvolger, maar zie je op tegen de tijd die je zelf nog moet werken voordat hij of zij klaar is om het bedrijf over te nemen?

  • Hebben jij en je partner verschillende ideeën over de manier van werken of jullie doelen met het bedrijf en heb je het gevoel dat jullie elkaar hierdoor kwijtraken?

  • Zou je wel nieuwe activiteiten willen toevoegen aan je bedrijf, maar vind je het moeilijk om te kiezen?

  • Snak je naar meer variatie in je werk of naar een andere manier van werken, maar weet je niet precies wat er zou moeten veranderen?

  • Heb je het idee dat wat je nu doet te ver af staat van de reden waarom je ooit voor het boerenleven koos?

  • Of wil je in je privéleven je koers verleggen en weet je niet goed hoe je dat met je bedrijf kunt combineren?

 

Kortom, is je hoofd ook zo vol dat je niet meer weet waar je moet beginnen? Stop met piekeren en maak een afspraak! Samen komen we verder.

bottom of page